Cityscape Aldar 1.jpg
Cityscape Aldar 007.jpg
Cityscape Aldar 010.jpg
Cityscape Aldar 011.jpg
Cityscape Aldar 2.jpg
Cityscape Aldar 1.jpg

acg Pic 1


ALDAR

Cityscape Global

SCROLL DOWN

acg Pic 1


ALDAR

Cityscape Global

Aldar at Cityscape Global

Our brief was to deliver an open, welcoming, bespoke exhibition space continuing Aldar’s theme of “This is Home” … to design a space that could cut through the clutter of Cityscape Global and provide an environment that allows the developments to shine and the visitors to breathe.

Created was an intimate and atmospheric environment with the feel of an art installation. The installation had a refreshing minimalist look and feel, and incorporated a striking overhead feature.

Cityscape Aldar 007.jpg

ACG Pic 2


ACG Pic 2


Cityscape Aldar 010.jpg

ACG Pic 3


ACG Pic 3


Al Mamsha & Al Ghadeer

At this show the client wanted to introduce and promote two products, Al Mamsha and Al Ghadeer. Both are worlds apart in terms of their location, lifestyle and community environments with one being coastal and the other in-land and in the desert.

To solve this dilemma we made the shape of the space to feel like a wave or movement of water as well as rolling desert dunes. With the movement of air from the air conditioning, the entire feature provided a soft sense of flow and movement. Whilst the principle of the design was beautiful in its simplicity, the mechanics and production were quite complex. Large LED screens and pools of lighting provided an intimate yet light environment.

Cityscape Aldar 011.jpg

acg Pic 4


acg Pic 4


Cityscape Aldar 2.jpg

acg Pic 5


acg Pic 5


Copper Tones

We took inspiration from the brand guidelines of the Al Mamsha development where certain rooms had central overhead features made with metallic tubes. We decided to expand upon this idea and create a striking ceiling of 4,200 suspended copper rods which produced a radiant reddish-brown glow, with differing lengths and diameters set at differing heights to provide a pleasing sense of movement over the audience.

We also wanted to unify the copper tones of the ceiling to the base by utilising polished concrete, which would ultimately form the basis of the design.